News

Dubai EXPO 2020

Apr 1, 2016

EXPO 2020 bude bez pochyby jednou z nejdůležitějších událostí v historii SAE. Bude se jednat o oslavu zemí a dalších účastníků, kteří předvedou jen to nejlepší, co můžou světu nabídnout. Právě proto CBC aktivně sleduje přípravy související s organizací a přípravou této akce, účastní se různých setkání a workshopů a pravidelně sdílí informace s českými firmami, které mají o účast na EXPO 2020 zájem.

Pro větší propagaci EXPO 2020 uspořádala CBC ve spolupráci s CzechTrade seminář pro české firmy, které mají zájem o rozšíření své působnosti na dubajský trh. Seminář se konal na Ministerstvu obchodu a průmyslu v úterý 19. dubna 2016 a zúčastnilo se ho více než 40 firem. Ve své úvodní řeči představil pan doktor Michal Nedělka - nový ředitel CzechTrade Dubai možnosti a služby, které agentura českým firmám nabízí. Vice prezident CBC Ondřej Soška představil Dubaj jako obchodní centrum regionu MENASA a uvedl hned několik obchodních příležitostí pro spolupráci českých firem na přípravách EXPO 2020. Představil také internetový portál zadávání veřejných zakázek eSource a vyzval účastníky, aby své firmy zaregistrovali v různých výběrových řízeních.

Seminář byl uspořádán jako navazující akce na formální rozhovory s úřadem EXPO 2020 a se South Dubai, které se konaly během návštěvy Jiřího Havlíčka, prvního náměstka ministra obchodu a průmyslu, v lednu 2016. Další seminář pro české firmy je naplánován na podzim roku 2016 a poskytne více podrobností a aktuálních výběrových řízeních a připravovaných projektech.

Sledujte více

No items found.
link-arrow